5 Ocak 2009 Pazartesi

Besame Mucho









Malecon, Havana’nın merkeze, daha doğrusu eski ve turistik Havana’ya giderken bir kaç kilometre boyunca uzanan en büyük caddesi. Sol tarafta deniz, denizin önünde insanlar, sağda eskiden zengin Amerikalı ve Kübalılara ait olan, onların devrimden sonra kaçmalarının ardından da Castro tarafından en yoksul insanlara verilen görkemli evler var sıra sıra. Kemerli, sütunlu, balkonu okyanus manzaralı evlerin hepsi sanki dün bombalanmış gibi. Fidel’in özellikle onarım yaptırmadığı söyleniyor, içinde oturanların da zaten onaracak kadar paraları yok.





Malecon günün her saati insan kaynıyor. Rom’unu, birasını kapan Malecon’a koşuyor. En çok da sevgililere yarıyor Malecon. Kimse kimseye bakmıyor, yadırgamıyor. Her tür eğlence, açık hava, bol güneş... dedim ya, flört hayatın her anında ve serbest!




İspanyolca öğretmenim Sutrayel, bana ısrarla dilbilgisi öğretmeye çalışıyor. Bense günlük konuşmalardaki kelimelerin peşindeyim. O yüzden her dersin başında, onun bir gün önceden teksir kağıdına çektirdiği egzersiz fotokopilerinin üzerine, internetten çıkarttığım şarkı sözlerini koyuyorum. En son ders için seçtiğim şarkı Besame Mucho’ydu. Sözlerini artık anlıyorum ya, kaç gündür aynı şarkıyı dinliyorum kimbilir... Şimdi de sizin için gelsin :

Besame besame mucho,
Como si fuera esta noche
La ultima vez
Besame besame mucho
Que tengo miedo a perderte
Perderte despues

Quiero tenerte muy cerca
mirarme en tus ojos
verte junto a mi
Piensa que tal vez manana
yo ya estare lejos
muy lejos de aquí

Besame, besame mucho
Como si fuera esta la noche
la ultima vez
Besame, besame mucho
que tengo miedo a perderte
perderte despues

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder